Recept zoekresultatenSpeltsalade met wortelen en sinaasappelen
Delhaize logo
  • Speltsalade met wortelen en sinaasappelenA

Speltsalade met wortelen en sinaasappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Andere
Speltsalade met wortelen en sinaasappelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g miniwortelen
  • Peper van de molen
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 5 g rozemarijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 5 g tijm
  • 15 g koriander
  • 4 el rietsuiker
  • 5 g basilicum
  • 100 g volle natuuryoghurt
  • 250 g verse geitenkaas
  • 240 g volkoren spelt
  • 1 citroen (het sap)
  • 4 sinaasappels
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen Bos | Verpakt
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 30 min kooktijd

    1. Kook de spelt gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet, breng op smaak met 2 el olijfolie, peper en zout.
    2. Schil de wortelen en behoud 2 cm van het lof. Kook ze ± 4 min in een grote pot gezouten water en laat ze schrikken in ijswater. Gril het komijn- en korianderpoeder kort in een droge pan zonder het te laten verbranden. Neem de helft van de specerijen uit de pan en houd apart. Doe in de pan bij de andere helft van de kruiden 1 el olijfolie, de tijm, de rozemarijn en de wortelen. Voeg het citroensap en 4 el rietsuiker toe en zet het vuur enkele minuten hoog totdat het vocht ingekookt is.
    3. Vermeng de andere helft van het specerijenmengsel met de natuuryoghurt en voeg 1 el olijfolie, peper en zout naar smaak toe. Schil de sinaasappelen ‘à vif’ en snijd ze in schijven. Verbrokkel de geitenkaas.
    4. Verdeel de spelt, de wortelen, de sinaasappelen, de geitenkaas en de verse, gehakte kruiden op een grote schaal en druppel er de yoghurtvinaigrette over. Dien lauw of koud op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 6,7; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 657,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Lunch
    Alle seizoenen
    Andere
    • Speltsalade met wortelen en sinaasappelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen Bos | Verpakt
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar