Recept zoekresultatenSpanakopita - spinazie- en fetataart
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:20
    B
  • Spanakopita - spinazie- en fetataart

Spanakopita - spinazie- en fetataart

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Spanakopita - spinazie- en fetataartB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 200 g feta bio
  • zout
  • 1 witte ui
  • 900 g verse spinazie
  • 4 stengeluien (groene uien)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje munt
  • 1/2 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 bosje dille
  • 18 vellen diepgevroren filodeeg
  • 100 g boter
  • 3 bio-eieren
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Feta | Grieks | Blok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996043000169100000
  • Witte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061700315230000
  • Gehakte spinazie met roomsaus
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1971110100273150000
  • Bieslook | Pot | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995071700373200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 25 min. baktijd

    1. Laat het filodeeg in de plastic verpakking ontdooien. Snijd de groene uien in dunne plakjes.
    2. Hak de witte ui fijn en fruit hem 5 min. op een zacht vuurtje in 1 eetlepel olie. Voeg er beetje bij beetje de groene uien en de spinazie aan toe. Laat 10 min. al roerend bakken. Haal van het vuur, doe alles in een vergiet en druk samen om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Giet alles in een diep bord. Voeg gehakte dille en muntblaadjes toe, samen met de verkruimelde feta.
    3. Klop de eieren los met muskaatnoot, zout en peper. Giet over de spinazie en meng.
    4. Laat de oven voorverwarmen op 180°C en smelt de boter (microgolf).
    5. Beboter een rechthoekige ovenschotel van 24 x 30 cm met een keukenpenseel. Doe hetzelfde met een vel filodeeg en leg het in de schotel. Herhaal met nog 5 vellen. Giet de spinazievulling in de schotel en vouw de deegboorden naar binnen. Bedek met 6 beboterde vellen filodeeg. Beboter nog zes vellen filodeeg en verdeel ze in repen. Leg in laagjes over de taart.
    6. Zet in de oven gedurende 25 min. of tot de taart goudbruin van kleur is.

    Kooktip

    Deze van oorsprong Griekse taart kan ook bereid worden met snijbieten of zuring.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 241,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -06:20
      B
    • Spanakopita - spinazie- en fetataart

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kaas | Feta | Grieks | Blok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996043000169100000
  • Witte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061700315230000
  • Gehakte spinazie met roomsaus
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1971110100273150000
  • Bieslook | Pot | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995071700373200000