Recept zoekresultatenSpaghetti met kip, courgette en ricotta
Delhaize logo
  • Spaghetti met kip, courgette en ricottaA

Spaghetti met kip, courgette en ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Spaghetti met kip, courgette en ricottaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kipfiletblokjes
  • 2 courgettes
  • 1 biocitroen
  • 500 g volkorenspaghetti
  • 500 g ricotta
  • 3 el olijfolie
  • 15 g kervel
  • 1 el kipkruiden
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 el marjolein
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak intussen de kipblokjes op een vrij hoog vuur goudbruin in een braadpan, met de helft van de olijfolie en met de kipkruiden.
  3. Snijd de courgettes in blokjes en fruit ze op een vrij hoog vuur in een andere braadpan, met de rest van de olijfolie, de marjolein, de komijn, peper en zout. Bak de courgetteblokjes niet te lang, zo blijven ze lekker krokant.
  4. Houd wat kookwater van de pasta apart en giet ze af. Doe ze opnieuw in de pan, maar zet ze niet terug op het vuur. Meng de pasta met de helft van de ricotta en een beetje kookwater (1 à 2 pollepels, naar eigen smaak). Roer er ook de courgetteblokjes en de kip onder. Breng verder op smaak.
  5. Dien heel warm op en verdeel de rest van de ricotta over de borden. Werk af met kervelplukjes en geraspte citroenzeste.

Tip: Het kookwater van de pasta bevat zetmeel en is – vooral in dit soort recepten – daarom een perfect bindmiddel voor sauzen.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Spaghetti met kip, courgette en ricottaA