Recept zoekresultatenSpaghetti met fijne groenten
Delhaize logo
  • Spaghetti met fijne groentenA

Spaghetti met fijne groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Spaghetti met fijne groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 stengels groene selder
  • geraspte parmezaan om erbij te serveren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • basilicum
  • cayennepeper (facultatief)
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 25 cl lichte verse room
  • 500 g passata
  • 450 g spaghetti
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Snij de groenten in kleine blokjes. Bak ze 5 min. aan in de olijfolie in een stoofpan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe en de tijm, roer 1 min., doe er dan de passata bij, peper en zout. Laat 15 min. pruttelen op heel zacht vuur.
  2. Voeg de room toe en laat nog 5 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Doe er eventueel een beetje cayennepeper bij voor een pikante toets.
  3. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
  4. Dien de uitgelekte spaghetti op met de saus en bestrooi met gehakt basilicum. Serveer er de parmezaan apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 121; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 785,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Spaghetti met fijne groentenA