Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSorbet van basilicum en munt
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:15
  • Sorbet van basilicum en munt

Sorbet van basilicum en munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue
Dessert
Sorbet van basilicum en munt

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 onbehandelde citroenen
  • 1 steeltje citroengras
  • 1/2 potje verse basilicum
  • 75 g suiker (voor de suikersiroop)
  • 1/2 potje verse munt
  • 3/4 dl water (voor de suikersiroop)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Citroengras
    75 gr
    26,53 €/kg
    €1,99
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 12 u vriestijd

    1. Maak de suikersiroop: zet een pot op het vuur met het water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en los de suiker al roerend op in het water. Laat het water zeker niet koken, want dan wordt het te zoet en te stroperig. Haal het suikerwater van het vuur van zodra de suiker is opgelost, laat afkoelen en giet in een plastieken fles met een dop. Je kunt het de suikersiroop tot 3 maanden bewaren in de koelkast.
    2. Bereid nu de sorbet. Rits hiervoor de blaadjes van de munt en de basilicum. Snijd de schil van de citroenen, zodat het witte gedeelte helemaal weg is, en snijd in stukken. Hak het citroengras en mix in een blender met de munt, de basilicum, de suikersiroop en de citroenen.
    3. Haal het mengsel door een fijne zeef en giet in ijslollyvormpjes. Plaats de ijslollyvormpjes voor een nachtje in de vriezer zodat ze mooi hard zijn de volgende dag.
    4. Haal de lolly’s uit de vriezer … en smullen maar!

    Kooktip

    Het resterende suikerwater kan je tot drie maanden bewaren in de koelkast. Gebruik het om je zomerse cocktails te zoeten.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • 00:00
      -03:15
    • Sorbet van basilicum en munt

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Citroengras
    75 gr
    26,53 €/kg
    €1,99
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49