Recept zoekresultatenSopa con carne
Delhaize logo
  • Sopa con carneB

Sopa con carne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Sopa con carneB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 sjalot
  • 2 aardappelen
  • 1,5 l water
  • 3 bouillonblokje
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • peper en zout
  • 1 grote gepelde steak bavette
  • 1 paprika (naar keuze)
  • 1 voorgekookte maiskolf bio

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1u kooktijd

  1. Snijd alle groenten in grote stukken (je hoeft alleen de wortelen en het sjalotje te schillen). Snijd het vlees in dunne plakjes en hak de knoflook en het pepertje fijn. Fruit alles 2 min aan in een grote stoofpot met de olie, op een vrij hoog vuur. Voeg vervolgens het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak.
  2. Serveer warm en werk af met gehakte koriander. Geef er tortilla’s of brood bij.

Kooktip

Je kunt bij het begin van de kooktijd een blikje tomatenconcentraat (70 g) aan je soep toevoegen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 205; energie (kCal): 49; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 192,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
  • Sopa con carneB