Recept zoekresultatenSoepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Delhaize logo
  • Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kipC

Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Soepen
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kipC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bio bloemkool
  • 20 g gesnipperde bieslook
  • 20 g boter
  • 1 ui
  • 20 g gerookte kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesampasta
  • peper
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1/2 l room
  • 10 g geroosterde sesam

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Snijd de bloemkool in stukjes, alsook de ui en een teentje look. Stoof aan in de helft van de boter en bevochtig met kippenbouillon en room.
  2. Laat 15 min. koken en mix, zeef en werk af met de rest van de boter, kruid met peper en zout.
  3. Voeg er een lepeltje sesampasta aan toe en laat nog even koken.
  4. Snipper de gerookte kip en voeg deze als garnituur toe in de soep, samen met wat gesnipperde bieslook en enkele geroosterde sesamzaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 364; energie (kCal): 88; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 564,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kipC