Recept zoekresultatenSoep van tuinkruiden met bruschetta van tomaat en geitenkaas
Delhaize logo
  • Soep van tuinkruiden met bruschetta van tomaat en geitenkaasB

Soep van tuinkruiden met bruschetta van tomaat en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Andere
Soep van tuinkruiden met bruschetta van tomaat en geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 1 blaadje laurier
  • 2 blaadjes salie
  • 1 takje verse tijm
  • 2 keer een handvol verse tuinkruiden: basilicum, kervel, peterselie, jonge spinazie, koriander
  • 1 teentje knoflook (voor de soep)
  • 1 teentje knoflook (voor de bruchetta)
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 l water
  • 1 preiwit
  • 1/2 eetlepel boter
  • 1 koffielepel verse oregano
  • 1 stokbrood op oude wijze
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 200 g geitenkaas
  • 1/2 sjalot
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge (voor de bruchetta)
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de soep)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 20 min gaartijd

  1. Snijd het preiwit, de aardappel, de knoflook en de ui fijn en fruit in 2 de olijfolie. Voeg het water, het bouillonblokje, de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat goed koken tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste 5 min de blaadjes salie toe.
  2. Prop je blender halfvol met verse tuinkruiden, maar houd ook een beetje tuinkruiden over voor de afwerking. Giet de hete soep op de kruiden, doe er de boter bij en mix tot een gladde soep.
  3. Voor de bruschetta ontvel je de tomaten en snijd je ze in kleine blokjes. Meng met de fijngehakte oregano, de olijfolie, de kappertjes en de fijngesnipperde sjalot. Kruid met peper en zout. Wrijf de sneetjes stokbrood in met de knoflook en besprenkel nadien met de olijfolie. Gril het brood in een grillpan. Verdeel het tomatenmengsel over het brood. Verbrokkel de geitenkaas erover en dien op met de warme soep.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 417; energie (kCal): 100; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 597,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Buiten eten
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Soep van tuinkruiden met bruschetta van tomaat en geitenkaasB