Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSoep van kikkererwten, tomaat en saffraan
Delhaize logo
  • Soep van kikkererwten, tomaat en saffraanA

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Andere
Soep van kikkererwten, tomaat en saffraanA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 citroen
  • 1 ui
  • 2 stengels soepselderij met bladeren
  • 4 plakjes serranoham
  • 1/4 g saffraan
  • 1/2 theelepel pikant paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 1 wortel

Begin met koken

Bereidingstijd: 15

  1. Kook de kikkererwten in ongezouten kokend water tot ze zacht zijn.
  2. Stoof de gehakte look en ui gedurende 8 minuten in een eetlepel olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur. Voeg de in blokjes gesneden selderij en wortel toe en laat nogmaals 5 minuten garen. Voeg de tomaten, de saffraan, de komijn, de paprika en 1,5 liter warm water toe. Breng op smaak met wat zout. Laat zacht koken gedurende 15 minuten.
  3. Giet de kikkererwten af zodra ze gaar zijn en doe ze bij de bouillon.
  4. Snijd 10 selderijblaadjes fijn en de ham in dunne linten. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap.
  5. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de selderij en de hamlinten. Verdeel de olijfolie-citroenmengeling over de kommen en serveer.

Kooktip

Het is aan te bevelen de kikkererwten een avond op voorhand te week te leggen. Zo worden ze zacht en kan je de bereidingstijd inkorten. Ze de dag zelf bereiden, is uiteraard mogelijk. Reken in dit geval een kooktijd van 50 minuten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 224; energie (kCal): 53; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 368,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Andere
  • Soep van kikkererwten, tomaat en saffraanA