Recept zoekresultatenSoep van groene kool Averbodetoast met kaas
Delhaize logo
  • Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 500 g groene kool
  • 2 stengels selder
  • 1 grote ui
  • 2 zachtkokende aardappelen
  • 2,5 l water
  • 120 g Averbodekaas
  • 4 blokjes groentebouillon
  • 6 sneetjes Averbodebrood
  • 1,5 el boter

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

500 gr

Bio

€3,59

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kubus Averbode

Averbode

Kubus Averbode

150 gr

€3,89

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

2 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,38

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Totaal:
€14,24

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd

  1. Snijd de kool in fijne reepjes. Blancheer een handjevol reepjes kool gedurende 2 min, giet af en laat schrikken onder koud water. Houd deze geblancheerde reepjes even apart voor de afwerking.
  2. Pel de ui en snijd fijn. Zet een pot met een lepel boter op het vuur en bak de ui en overige reepjes kool erin glazig zonder te kleuren. Reinig de selder en snijd eveneens in stukken. Schil de aardappelen, snijd grof en voeg samen met de selder toe bij de kool. Giet het water erbij en brokkel de blokjes bouillon in de soep. Kruid met peper en zout.
  3. Breng de soep aan de kook en laat 20 min doorkoken. Mix de soep glad met een staafmixer en werk af met de reepjes geblancheerde kool. Roer er nog een ijskoud klontje boter door zodat de soep mooi glanst.
  4. Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de Averbodekaas en beleg de sneetjes brood met de geraspte kaas. Gril de sneetjes brood kort zodat de kaas smelt en het brood krokant gebakken wordt.
  5. Serveer de soep met een Averbodetoast. Voorzie 1 toast bij elke portie soep.

Kooktip

Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel kort wordt gekookt. Daarna wordt het afgegoten en meteen verfrist met koud water, zodat het kookproces onmiddellijk stopt.

Nutritionele informatie
Energie: 355 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Winter
Voorgerecht
  • Soep van groene kool Averbodetoast met kaas

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Spitskool | BIO

Delhaize

Spitskool | BIO

500 gr

Bio

€3,59

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kubus Averbode

Averbode

Kubus Averbode

150 gr

€3,89

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

2 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,38

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Totaal:
€14,24