Recept zoekresultatenSoep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen
Delhaize logo
  • Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kokkels
  • 5 cm gember
  • 3 stokjes citroengras
  • 4 kaffirlimoenblaadjes
  • 30 g koriander
  • 3 dl water
  • 2 el rietsuiker
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 limoenen (het sap)
  • 1 doosje groene miniasperges
  • 4 paksoi
  • 250 g kerstomaatjes
  • 300 g roze garnalen bio
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd

  1. Spoel de kokkels onder stromend water. Zet ze ± 2 min op een hoog vuur onder deksel tot ze allemaal geopend zijn. Houd het kookvocht bij. Kook de paksoi en de miniasperges ± 3 min in veel gezouten water. Laat schrikken in ijskoud water.
  2. Verdun de kokosmelk in 3 dl water, voeg het kookvocht van de kokkels toe, net als het limoensap, de suiker, de kaffirlimoenblaadjes en het citroengras. Schil en rasp de gember en voeg die ook toe aan de soep. Laat op een middelhoog vuur 15 min koken. Zeef en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de garnalen, de groenten en de kokkels over de kommen. Giet de hete soep erover en werk af met de in 2 gesneden kerstomaatjes en de koriander.

Kooktip

Dien op met witte rijst.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen