Sobanoedelslaatje met gemarineerde scampi
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 el sojasaus
- peper en zout
- 15 g geroosterde sesamzaadjes
- 1/2 rode peper
- 1/2 bot platte peterselie
- 1 bussel koriander
- 5 el olijfolie
- 2 koffielepels geroosterde sesamolie (voor wok)
- 4 eetlepels mirin
- 200 g gekookte en gepelde bioscampi
- 2 theezakjes ‘Clean Matcha Green’ Pukka
- 5 cl water
- 300 g sobanoedels
- 1 zakje ‘Nori Snack’ Saitaku* (10 g)
- 2 biocitroenen
- 1/2 bussel lente-uitjes
- 100 g rucola
- 100 g jonge spinaziescheuten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019052700038550000
F1987042300314800000
F2021041400079670000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 1 u marineertijd
- Doe de fijngeraspte zeste en het sap van 1 citroen in een grote kom. Meng met de helft van de gehakte lente-uitjes (wit + lichtgroen deel), 4 el olijfolie, de helft van de gehakte koriander, de fijngehakte rode peper en zout. Open de theezakjes en strooi de inhoud in de kom. Roer er de scampi onder, dek de kom af en laat 1 u in de koelkast rusten.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de jonge spinazieblaadjes in de beker van de mixer (of van de blender). Mix ze met de peterselie, het water, het sap van 1 citroen, 1 kl geroosterde sesamolie en de mirin tot een homogene coulis. Breng verder op smaak.
- Giet de gekookte noedels af en spoel ze onder koud water. Meng de noedels met de rest van de geroosterde sesamolie, de rest van de olijfolie en de sojasaus. Roer er de scampi onder, samen hun marinade, de rucola, de rest van de korianderplukjes en de rest van de fijngesnipperde lente-uitjes. Bestrooi met de licht verkruimelde norivellen en de sesamzaadjes.
- Dien koel op en geef er de saus apart bij.
*gedroogde algen met olijfolie
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019052700038550000
F1987042300314800000
F2021041400079670000
Laad nog 4 producten