Recept zoekresultatenSnelle cassata siciliana met citroen
Delhaize logo
  • Snelle cassata siciliana met citroen

Snelle cassata siciliana met citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Snelle cassata siciliana met citroen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g ricotta
  • 260 g hotelcake
  • 70 g stukjes gekonfijt fruit (of verse frambozen)
  • 60 g krullen melkchocolade
  • 30 g bloemsuiker
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels limoncello (of citroensiroop)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Meng de ricotta, de bloemsuiker, het citroensap en de geraspte citroenschil in een kleine slakom. Hou een goede halve eetlepel per persoon van deze crème apart, doe vervolgens 2/3 van het gekonfijt fruit en de helft van de chocoladekrullen in de slakom.
  2. Snij de cake in plakken van 1 cm dik (per persoon moet je 2 plakken hebben). Leg vervolgens op elk dessertbord een plak en smeer ze in met limoncello; bedek ze met de ricotta met gekonfijt fruit.
  3. Smeer de overige plakken cake in met limoncello en maak ieder torentje af door het plakje cake erop te leggen. Smeer op de bovenkant van de cassata’s de apart gehouden crème en bestrooi ze met de rest van de chocoladekrullen en het gekonfijt fruit.
  4. Dien onmiddellijk op of dek af met vershoudfolie en laat rusten in de koelkast.

Kooktip

  • Puristen kunnen hun cassata bekleden met een fijn laagje groenkleurige, uitgerolde marsepein.
  • Gebruik voor dit recept geen viervierdecake: het resultaat zou veel zwaarder zijn!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Andere
Dessert
  • Snelle cassata siciliana met citroen