Recept zoekresultatenSmoothie met erwtjes en reepjes brood met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Smoothie met erwtjes en reepjes brood met gerookte zalmA

Smoothie met erwtjes en reepjes brood met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Lunch
Smoothie met erwtjes en reepjes brood met gerookte zalmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 sneetjes vierkant volkorenbrood
  • 1 verse lente-ui
  • 3 takjes dille
  • 3 takjes munt
  • 300 g diepvrieserwtjes
  • 140 g Atlantische gerookte zalm
  • zout
  • 375 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 1 klontje boter
  • 25 cl koud water

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en laat ze afkoelen op een rooster of een keukenhanddoek.
  2. Doe de nog bevroren erwtjes in een blender en voeg er de yoghurt, het koud water, de muntblaadjes, de dille, het fijngehakte uitje (volledig: wit + groen), plus peper en zout aan toe. Mix tot de smoothie mooi glad is. Breng verder op smaak indien nodig.
  3. Besmeer de sneetjes brood met wat boter, leg er de gerookte zalm op en snij in reepjes. Serveer meteen samen met de smoothie, bijvoorbeeld tijdens een brunch.

Kooktip

Ook geschikt om te serveren bij het aperitief, in kleine glaasjes. In dat geval zijn de aangegeven hoeveelheden voldoende voor 8 personen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 385; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 3; vezels (g): 2; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 306,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Smoothie met erwtjes en reepjes brood met gerookte zalmA