Recept zoekresultatenSlaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel
Delhaize logo
  • Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel
    B
Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappelB

Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 550 g zoete uien
  • 1 fles wijnazijn op oude wijze
  • 4 kleine sinaasappels
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 el vloeibare honing
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 550 g zoete uien
  • 1 fles wijnazijn op oude wijze
  • 4 kleine sinaasappels
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 el vloeibare honing
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 1 snuifje kaneelpoeder

Begin met koken

1
Pel de uien, halveer en snij in fijne reepjes. Doe ze in een slakom en overgiet met azijn. Zet er een klein bord op zodat ze goed bedekt blijven. Laat 3 uur trekken in de koelkast.
2
Laat de uien uitlekken in een vergiet, maar vang een beetje azijn op. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer en snij in schijfjes.Vang het vrijgekomen sap op. Snij de olijven in schijfjes.
3
Giet de honing en 1 eetlepel azijn in een kom. Meng goed, voeg de olijfolie toe, de kaneel en het sinaasappelsap. Doe alle ingrediënten in een slakom: de uien, de schijfjes sinaasappel en olijven en de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
4
Serveer koel met kalkoenbrochettes met paprika’s. Ook lekker met lamsvlees of merguezworstjes.
1
Pel de uien, halveer en snij in fijne reepjes. Doe ze in een slakom en overgiet met azijn. Zet er een klein bord op zodat ze goed bedekt blijven. Laat 3 uur trekken in de koelkast.
2
Laat de uien uitlekken in een vergiet, maar vang een beetje azijn op. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer en snij in schijfjes.Vang het vrijgekomen sap op. Snij de olijven in schijfjes.
3
Giet de honing en 1 eetlepel azijn in een kom. Meng goed, voeg de olijfolie toe, de kaneel en het sinaasappelsap. Doe alle ingrediënten in een slakom: de uien, de schijfjes sinaasappel en olijven en de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
4
Serveer koel met kalkoenbrochettes met paprika’s. Ook lekker met lamsvlees of merguezworstjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 5,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 343,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 5,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 343,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 × 500 gr

€3,98

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€4,60