Recept zoekresultatenSkrei op een bedje van wortelgroenten
Delhaize logo
  • Skrei op een bedje van wortelgroentenA

Skrei op een bedje van wortelgroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Skrei op een bedje van wortelgroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel gepelde noten, fijngehakt
  • takjes kervel
  • 600 g skrei of kabeljauwrug
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • 2 pastinaken, in fijne staafjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 150 g knolselder, in fijne staafjes gesneden
  • 2 eetlepels jerezazijn
  • 1 eetlepel kervel, fijngehakt
  • 2 wortelen, in fijne staafjes gesneden

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Walnootpitten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kervel in mini-porties
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Sjalot | Gehakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Vinaigrette: meng in een kommetje de azijn met zout en peper. Doe daarbij vervolgens de olijf- en notenolie, de sjalot, de look en de kervel. Zet opzij.
    2. Meng in een kommetje de wortelen, de knolselder, de pastinaak en de citroen. Zet opzij.
    3. Stoom de vis gedurende 4 minuten.
    4. Verdeel de wortelgroenten over de borden. Leg daarop de vis. Overgiet met de vinaigrette met sherry. Versier met de fijngehakte noten en een takje kervel.

    Kooktip

    Uitstekend bij: volle rijst, quinoa of in de oven gebakken aardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 341; energie (kCal): 81; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 3; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 346,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Skrei op een bedje van wortelgroentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Walnootpitten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kervel in mini-porties
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Sjalot | Gehakt
    Dit product is niet meer beschikbaar