Recept zoekresultatenSint-jakobsvruchten met exotisch fruit en vanille
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:34
  • Sint-jakobsvruchten met exotisch fruit en vanille

Sint-jakobsvruchten met exotisch fruit en vanille

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Sint-jakobsvruchten met exotisch fruit en vanille

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 passievruchten
  • 20 g parmigianoschilfers
  • 30 g boter
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 0,1 rood pepertje (naargelang je smaak)
  • 1 el water
  • 1 bussel verse koriander
  • 1 snuifje zout
  • 6 Sint-Jacobsvruchten
  • 10 cl olijfolie (voor de korianderolie)
  • enkele korianderblaadjes voor de afwerking
  • 1/2 vanillestokje (voor de limoenvinaigrette)
  • 1/2 vanillestokje (voor de vanilleboter)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de limoenvinaigrette)
  • 2 mangoestan
  • 2 ramboetan
  • 1 sterfruit
  • 1/2 pitaya
  • 1 passievrucht (voor de limoenvinaigrette)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    F2005061600279500000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    €1.69
    6 st
    0,50 €/st€2,99
    0,28 €/st
    €1,69
    F1986053100337200000
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 100 gr
    +/-22,89€/kg
    +/-€2,29
    F2013092300731800000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. rusttijd

    • Voor de vanilleboter: schraap het merg uit het vanillestokje en vermeng met de boter op kamertemperatuur.
    • Voor de limoenvinaigrette: schraap het merg uit het vanillestokje en hak het chilipepertje fijn. Vermeng met de andere ingrediënten voor de limoenvinaigrette en laat 20 min rusten.
    • Maak de korianderolie: mix het water, de olijfolie, de korianderblaadjes en het zout in de blender of met een staafmixer.
    • Schil en snijd de exotische vruchten in mooie stukken. Haal het vlees uit de passievruchten.
    • Laat de vanilleboter smelten in een pan en bak er kort de sint-jakobsvruchten in. Kruid bij met peper en zout.
    • Verdeel de sint-jakobsvruchten over de borden, nappeer met de korianderolie en de limoenvinaigrette en werk af met de stukken exotisch fruit, de korianderblaadjes en de parmigianoschilfers. 
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Hoofdgerecht
    Hapjes
    • 00:00
      -00:34
    • Sint-jakobsvruchten met exotisch fruit en vanille

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    F2005061600279500000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    €1.69
    6 st
    0,50 €/st€2,99
    0,28 €/st
    €1,69
    F1986053100337200000
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 100 gr
    +/-22,89€/kg
    +/-€2,29
    F2013092300731800000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000