Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
Delhaize logo
  • Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengrasC

Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras

door Yves Mattagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengrasC

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • boter (voor de saus)
  • 1 g geraspte look
  • 4 stronkjes grondwitloof (ongeveer 250 g)
  • 10 g sesamzaadjes
  • peper
  • Fleur de sel
  • verse boter
  • olijfolie
  • 6 blaadjes koriander
  • 2 krokantjes van kip (Sea Grill)
  • 2 sneden rauwe eendenlever (50g/snee)
  • 3 g geraspte verse gember (voor het gekonfijt witloof)
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 30 g boter (voor het gekonfijt witloof)
  • olijfolie (Frying) (voor de saus)
  • 3 cl teriyaki
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 20 g citroengrasstengel
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • zout, suiker (voor het gekonfijt witloof)
  • 1 scheut olijfolie (voor het gekonfijt witloof)

Begin met koken

Het gekonfijt witloof
Verwijder het harde gedeelte onderaan en ontblader de witloofstronkjes. Hou enkele blaadjes van het binnenste gedeelte opzij. Blancheer de witloofblaadjes 30 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje olijfolie tot ze mooi verkleuren. Stoof de look, gember en peper in een beetje boter. Voeg de witloofblaadjes toe, samen met een beetje zout en suiker. Bedek met vetvrij papier en laat zachtjes konfijten voor 15 minuten. Laat ze uitlekken om het teveel aan vet te verwijderen. Warm ze daarna weer op en voeg op het laatste moment de versnipperde koriander en citroengras toe.

De saus
Stoof de look, de gember en het citroengras in een scheutje olijfolie. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond en de teriyaki toe. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus en klop op met een klontje boter. Breng op smaak.

Afwerking
Kruid en bak de sint-jakobsvruchten en de sneetjes eendenlever. Voeg daarna een beetje fleur de sel toe. Dresseer het gekonfijt witloof met een dresseerring op het bord. Leg er de blaadjes rauw witloof, de sint-jakobsvruchten, de foie gras, het krokantje (facultatief) en de korianderblaadjes bij en overgiet met een beetje saus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 197; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1047,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengrasC