Recept zoekresultatenSint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolie
Delhaize logo
  • Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolieB

Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 g boter
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 10 cl lijnzaadolie
  • 1 takje dragon voor versiering
  • 4 blaadjes dragon
  • 1/2 koffielepel gerookte thee (lapsang souchong)
  • 15 cl gevogeltebouillon
  • zout
  • 600 g broccoli
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. kooktijd

  1. Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
  2. Snijd de voet en de takjes van de broccoli. Pel ze en snijd ze in grote blokjes. Bak de takjes en de voet in gezouten kokend water. Verfris met koud water. Laat uitlekken.
  3. Verwarm de gevogeltebouillon en laat de thee gedurende 3 minuten trekken. Filter.
  4. Giet de broccoli, de bouillon geparfumeerd met de gerookte thee, de dragonblaadjes en de lijnzaadolie in de kom van een blender. Mix tot een fijne puree. Voeg kruiden toe. Hou warm 'au bain-marie'.
  5. Voeg peper en zout toe aan de sint-jakobsnoten. Verhit de boter in een grote pan. Wanneer de boter warm is, voeg dan de noten toe. Geef ze voldoende ruimte. Bak ze 2 minuten aan elke zijde.
  6. Op het bord: serveer de puree en verdeel de noten erop. Versier met dragon. Dien onmiddellijk op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 0,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 365,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Sint-jakobsnoten op een fijne puree van broccoli met gerookte thee, lijnzaadolieB