Recept zoekresultatenSint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeeg
Delhaize logo
  • Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeegC

Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeeg

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeegC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 dikke sintjakobsnoten
  • zout
  • bladpeterselie, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 noot boter
  • 1 ei
  • 2 el water
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 cl lichte verse room
  • 4 diepgevroren vierkante bladerdeeglapje
  • 15 cl champagne brut
  • 250 g groenten voor juliennesoep
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
  • Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    327,86 €/kg
    €4,59
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de lapjes bladerdeeg op (verwijder de beschermblaadjes). Snij ze in een vorm naar wens (in ster, rond, enz). Laat volledig ontdooien.
    2. Verwarm de boter en de olie in een diepe pan. Leg er de sint-jakobsnoten in en bak ze 30 sec. per kant, leg ze op een bord. Doe de groenten in de pan, roer 2 min., voeg dan het kruidentuiltje en het water toe. Dek af en laat 10 min. stoven op heel zacht vuur.
    3. Smeer ondertussen de bladerdeegplakjes in met het losgeklopte ei en zet ze 12 min. in de oven tot ze mooi bruin gebakken zijn.
    4. Giet de champagne in de pan bij de groenten, laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur, voeg dan de room en de sint-jakobsnoten toe. Laat 2 min. (niet langer!) sudderen op zacht vuur en breng op smaak met peper en zout.
    5. Verdeel de bereiding over kommetjes of eenpersoonsstoofpotjes, bestrooi met de gehakte peterselie en bedek met bladerdeeg. Serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 661; energie (kCal): 159; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 443,93
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Andere
    Lunch
    • Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeegC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
  • Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    327,86 €/kg
    €4,59
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bladerdeeg
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99