Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSint-Jacobsvruchten met bloedworst
Delhaize logo
  • Sint-Jacobsvruchten met bloedworst

Sint-Jacobsvruchten met bloedworst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Voorgerecht
Sint-Jacobsvruchten met bloedworst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 2 zwarte pensen
  • 80 g Solo Bakken en Braden
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 500 ml visfumet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300 ml slagroom
  • 2 Granny Smith appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 steranijs
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el olijfolie
  • 8 blaadjes kervel of peterselie voor de garnering

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
  • Pensen | Zwart | Varken
    +/- 240 gr
    +/-9,35€/kg
    +/-€2,24
    Afhaling vanaf 27/01
  • Margarine | Bakken en Braden
    500 gr
    4,16 €/kg
    €2,08
  • Sjalotten
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    1. Pel en snipper de sjalot en de ui. Fruit ze, met de steranijs, aan in een klontje Solo. Voeg de visfumet en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog enkele minuten verder koken. Zeef de saus.
    2. Snijd de appels, snijd ze in plakken van 1,5 cm dikte. Steek er met een uitsteekvorm (even groot als de sint-jacobsvruchten) 12 rondjes uit. Sprenkel er citroensap over.
    3. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd de zwarte pens in plakjes van 1 cm (je hebt 12 gelijke plakjes nodig). Bak de coquilles en zwarte pens in 2 pannen aan in wat Solo en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de appelrondjes apart in Solo en strooi er de suiker over.
    4. Mix de saus tot ze wat luchtiger wordt. Lepel een bodempje saus in 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens 3 plakjes gebakken zwarte pens in met een gebakken coquille bovenop. Werk af met de appelrondjes, schuin tegen elk torentje en een blaadje groen
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Winter
    Voorgerecht
    • Sint-Jacobsvruchten met bloedworst

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
  • Pensen | Zwart | Varken
    +/- 240 gr
    +/-9,35€/kg
    +/-€2,24
    Afhaling vanaf 27/01
  • Margarine | Bakken en Braden
    500 gr
    4,16 €/kg
    €2,08
  • Sjalotten
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05