Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Ingrediënten voor 6 Porties
6 Porties
- 1 ei
- 100 g gerookte heilbot
- 4 stengels groene selderij
- 15 cl magere plattekaas
- roze peper
- 1/2 kl wasabi
- zout
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Delhaize
Heilbot | Gerookt
140 gr
€4,99
Delhaize
Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
1 st
€1,59
Delhaize
Opgeklopte verse kaas | Gezoet
150 gr
€0,57
Saitaku
Wasabi pasta
43 gr
€3,85
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
€4,55
365
Zout | Keuken
1 kg
€0,35
Totaal:
€13,09
Begin met koken
- Haal de groene bladeren van de selderij. Leg de jonge blaadjes opzij. Doe de groene bladeren in de kom van de keukenrobot samen met 70 g van de in stukken gesneden gerookte heilbot, de eidooier en de wasabi. Mix tot een fijne puree.
- Klop het eiwit tot stevige sneeuw en vouw het voorzichtig onder de puree van selderij en heilbot. Kruid eventueel bij. Doe de mousse in een spuitzak.
- Verwijder de draden aan de buitenkant van de selderijstengels. Snij over heel de lengte aan de bolle kant een reepje weg. Zo zullen de selderbootjes straks niet omvallen. Versnij de selderijstengels in gelijkmatige stukken. Spuit de heilbotmousse in de bootjes met behulp van de spuitzak. Versier met de rest van de gerookte heilbot, de jonge selderijblaadjes en de gemalen roze peper.
Nutritionele informatie
Energie: 78 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Herfst,Winter
Hapjes
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Delhaize
Heilbot | Gerookt
140 gr
€4,99
Delhaize
Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1
1 st
€1,59
Delhaize
Opgeklopte verse kaas | Gezoet
150 gr
€0,57
Saitaku
Wasabi pasta
43 gr
€3,85
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
€4,55
365
Zout | Keuken
1 kg
€0,35