Recept zoekresultatenSelderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot
Delhaize logo
  • Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 ei
  • 100 g gerookte heilbot
  • 4 stengels groene selderij
  • 15 cl magere plattekaas
  • roze peper
  • 1/2 kl wasabi
  • zout

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Heilbot | Gerookt

Delhaize

Heilbot | Gerookt

140 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,85

Reeds in je keuken

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€13,09

Begin met koken

  1. Haal de groene bladeren van de selderij. Leg de jonge blaadjes opzij. Doe de groene bladeren in de kom van de keukenrobot samen met 70 g van de in stukken gesneden gerookte heilbot, de eidooier en de wasabi. Mix tot een fijne puree.
  2. Klop het eiwit tot stevige sneeuw en vouw het voorzichtig onder de puree van selderij en heilbot. Kruid eventueel bij. Doe de mousse in een spuitzak.
  3. Verwijder de draden aan de buitenkant van de selderijstengels. Snij over heel de lengte aan de bolle kant een reepje weg. Zo zullen de selderbootjes straks niet omvallen. Versnij de selderijstengels in gelijkmatige stukken. Spuit de heilbotmousse in de bootjes met behulp van de spuitzak. Versier met de rest van de gerookte heilbot, de jonge selderijblaadjes en de gemalen roze peper.
Nutritionele informatie
Energie: 78 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Herfst,Winter
Hapjes
  • Selderijbootjes gevuld met selderijmousse met gerookte heilbot

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Heilbot | Gerookt

Delhaize

Heilbot | Gerookt

140 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,85

Reeds in je keuken

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€13,09