Delhaize logo
  • 00:00
    -05:09
    D
  • Scones

Scones

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Communie
Dessert
SconesD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • een beetje bloem voor het werkblad
  • 50 g boter
  • 25 g rietsuiker
  • 13 cl karnemelk
  • 4 el melk
  • 1/4 koffielepel zout
  • aardbeienconfituur
  • een beetje dikke room Taste Of Inspirations

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Giet de bloem en het zout in een slakom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en meng snel met de vingers tot je een zanderige structuur verkrijgt. Voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en giet er de 2 soorten melk in. Bewerk door de melk beetje bij beetje met de bloem te mengen: er zal een zacht en lichtjes kleverig deeg ontstaan.
  3. Leg het deeg op het met bloem bestrooid werkblad. Bestrooi nogmaals met bloem en bewerk snel door het deeg in vieren te plooien. Bewerk met de vingers tot ongeveer 1 cm dikte. Snij er een tiental ronde scones (6 cm diameter) uit met een steekvorm. Leg ze voldoende ver van elkaar op de met bakpapier bedekte ovenplaat en bak gedurende 10 à 12 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
  4. Serveer lauw, met de room en de confituur.

Kooktip

Alvorens je de scones uit de oven haalt, open een scone om na te gaan of het hart van de scone ook doorbakken is. Indien dit niet het geval is, verleng de baktijd met enkele minuten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1162; energie (kCal): 276; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 42,2; suikers (g): 8,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 267,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie
Brunch
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -05:09
    D
  • Scones