Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSchorseneren met chorizo-olie
Delhaize logo
  • Schorseneren met chorizo-olieA

Schorseneren met chorizo-olie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Schorseneren met chorizo-olieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g pikante chorizo
  • 2 citroenen
  • 1 el bloem
  • 1 koffielepel tomatenconcentraat
  • 1 dl olijfolie
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels bladpeterselie
  • 1 kg schorseneren

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Wrijf de schorseneren onder de koudwaterkraan met een sponsje schoon. Schil ze met een dunschiller. Besprenkel ze telkens met citroensap en dompel ze onder in water met citroen.
  2. Kook de schorseneren in water met de bloem en de geperste halve citroenen. Kook ze ± 10 min, ze moeten al dente blijven.
  3. Giet ondertussen de olie in een pannetje en voeg 1/3 van de chorizo in schijfjes, het gepelde en gehalveerde teentje knoflook, de tijm, het tomatenconcentraat, peper en zout toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat 5 min. sudderen.
  4. Giet de gekookte schorseneren af. Bak ze goudbruin in een grote pan met de gesmolten boter. Breng op smaak en voeg de peterselie toe. Zeef de chorizo-olie.
  5. Dien warm op, besprenkel met wat chorizo-olie en werk af met enkele fijne sneetjes chorizo.

 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 960; energie (kCal): 232; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,7; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 673,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Diner
Winter
Voorgerecht
  • Schorseneren met chorizo-olieA