Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSchelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden
Delhaize logo
  • Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 chorizo
  • 1/2 limoen (het vruchtvlees)
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1/2 koffielepel venkelpoeder
  • 500 g suikererwten
  • restjes rijst met amandelen
  • 4 schelvisfilets van 150 g
  • restjes verse kruiden (waterkers, bieslook, koriander enz.)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chorizo | Zacht | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    Afhaling vanaf 26/01
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg er de schelvisfilets op. Zout en peper. Meng de rijst met de in stukken gesneden chorizo. Verdeel over de vis en bak gedurende 15 min. in de oven.
    2. Stoom de suikererwten gedurende 8 min.
    3. Blancheer alle kruiden 2 min. in kokend water. Droog af en meng met de limoen, het venkelpoeder en de olie. Zout en peper. Giet over de suikererwten en meng.
    4. Dien de visfilets op met de suikererwten.

    Kooktip

    • De korst! Net zoals kabeljauw en skrei krijgt schelvis in de oven een mooi korstje. Gebruik de restjes van rijst of couscous met wat chorizo of gerookte ham om originele en lekkere korstjes te maken. Succes gegarandeerd!
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chorizo | Zacht | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    Afhaling vanaf 26/01
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar