Recept zoekresultatenSchelpdieren met amandelen en sinaasappel
Delhaize logo
  • Schelpdieren met amandelen en sinaasappelA

Schelpdieren met amandelen en sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Schelpdieren met amandelen en sinaasappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel bio sinaasappelschil
  • zout
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 grote Thaise peper
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 50 g gepelde amandelnoten
  • 2 kg venusschelpen, kokkels of tapijtschelpen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    2,08 €/kg
    €4,15
  • Olie | Druivenpit
    1 l
    4,99 €/l
    €4,99
  • Hazelnotenolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Was de schelpen meermaals door ze stevigdoor elkaar te roeren. Verwijder gebroken schelpen en laat ze vervolgens ten minste 1uur in gezouten water staan, zodat al het zand loskomt.
    2. Hak de amandelen fijn en doe ze in een pan zonder vetstof. Rooster de amandelen op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren. Zet opzij zodra ze goudbruin zijn.
    3. Hak de look en de peper fijn. Fruit ze 2 min met de sinaasappelschil in een sauteerpan op een zacht vuurtje. Doe er de witte wijn en zout bij en laat 3 tot 4 min sudderen. Zet het vuur hoger, doe de tapijtschelpen in de sauteerpan, doe het deksel erop en laat 3 min koken waarbij je de schelpen enkele malen opschudt tot ze allemaal open zijn. Gooi schelpen die niet opengaan weg. Haal van het vuur, voeg de amandelmengeling, de koriander en de hazelnootolie toe en serveer onmiddellijk.

    Kooktip

    Verse schelpdieren bevatten meer voedingsstoffen dan diepvries of conserven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 129; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 224,59
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Schelpdieren met amandelen en sinaasappelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelsienen | Net | Bio
    2 kg
    2,08 €/kg
    €4,15
  • Olie | Druivenpit
    1 l
    4,99 €/l
    €4,99
  • Hazelnotenolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden