Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenScandinavische visburger
Delhaize logo
  • Scandinavische visburgerA

Scandinavische visburger

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Scandinavische visburgerA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • 5 g tijm
  • 5 g platte peterselie
  • 1 bio citroen
  • 1 ei
  • 4 ronde volkorenbroodjes
  • 1,5 dl zure room
  • 2 eetlepels kappers
  • 30 g jonge spinazieblaadjes
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 4 (vierkante) stukken kabeljauw van 120 g/stuk (alternatief: diepvries witte vis)
  • 100 g wittekool
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g dille
  • 10 g munt
  • 10 g dragon

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Trek zeste van 1 citroen. Hak de peterselie en de tijm fijn en meng onder het paneermeel. Zet 3 diepe borden klaar: 1 met het losgeklopte ei, 1 met de bloem en 1 met het gekruide paneermeel. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
  2. Zet een pan op het vuur met de olie en bak er de visburgers mooi goudbruin en krokant in gedurende 2 à 3 min per kant.
  3. Snijd de kool in superfijne plakjes. Spoel de spinazieblaadjes en zwier droog. Hak de kappertjes, lente-uitjes, dille, munt en dragon fijn. Meng dit alles onder de zure room en kruid met peper en zout.
  4. Snijd de broodjes in 2. Lepel er wat zure room op, enkele plakjes wittekool en daarop de burger. Leg enkele blaadjes spinazie op de burger en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 508,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Scandinavische visburgerA