• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Lunch
  • Keuken: Thai
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 15 cl kokosmelk
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
  • gehakte bladpeterselie
  • 150 g pindakaas
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
Scampibrochettes met satésaus
Bereiding

Bereidingstijd: 15 min + 30 min rusttijd

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi en meng ze in een schaal met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Prik de scampi op houten spiesjes en laat ze op de barbecue bakken.
  3. Giet intussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 minuten heel zacht sudderen en neem van het vuur.
  4. Dien warm op met de met peterselie bestrooide brochettes.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst