Recept zoekresultatenScampibrochettes met satésaus
Delhaize logo
  • Scampibrochettes met satésaus
    C

Scampibrochettes met satésaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Lunch
Scampibrochettes met satésausC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 el arachideolie
  • 15 cl kokosmelk
  • 3 el limoensap
  • 1/2 kl pili-pili of kerrie
  • 150 g pindakaas
  • 1 kl sambal
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s
  • 3 el lichte sojasaus
  • gehakte bladpeterselie

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Pindakaas | Golden Roasted

Whole Earth

Pindakaas | Golden Roasted

320 gr

€4,39

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Reeds in je keuken

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Totaal:
€19,59

Serveer met

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 30 min rusttijd

  1. Pel de vooraf ontdooide scampi en meng ze in een schaal met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Prik de scampi op houten spiesjes en laat ze op de barbecue bakken.
  3. Giet intussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 minuten heel zacht sudderen en neem van het vuur.
  4. Dien warm op met de met peterselie bestrooide brochettes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 935; energie (kCal): 225; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 244,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 935; energie (kCal): 225; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 244,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Lunch
  • Scampibrochettes met satésaus
    C

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Pili - Pili | Molen

Santa Maria

Kruiden | Pili - Pili | Molen

37 gr

€3,49

Pindakaas | Golden Roasted

Whole Earth

Pindakaas | Golden Roasted

320 gr

€4,39

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Reeds in je keuken

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Totaal:
€19,59

Serveer met