Recept zoekresultatenScampibrochettes met satésaus
Delhaize logo
  • Scampibrochettes met satésausC

Scampibrochettes met satésaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Barbecue
Lunch
Scampibrochettes met satésausC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 15 cl kokosmelk
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
  • gehakte bladpeterselie
  • 150 g pindakaas
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s
  • 3 eetlepels lichte sojasaus

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,63 €/kg
    €2,59
    F2021082500086100000
  • Kruiden | Pili-Pili
    12 gr
    129,17 €/kg
    €1,55
    S2015011500013060000
  • Pindakaas | Original | 350 g
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    350 gr
    9,11 €/kg
    €3,19
    S1996092400010230000
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 30 min rusttijd

    1. Pel de vooraf ontdooide scampi en meng ze in een schaal met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    2. Prik de scampi op houten spiesjes en laat ze op de barbecue bakken.
    3. Giet intussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 minuten heel zacht sudderen en neem van het vuur.
    4. Dien warm op met de met peterselie bestrooide brochettes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 935; energie (kCal): 225; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 244,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Lunch
    • Scampibrochettes met satésausC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,63 €/kg
    €2,59
    F2021082500086100000
  • Kruiden | Pili-Pili
    12 gr
    129,17 €/kg
    €1,55
    S2015011500013060000
  • Pindakaas | Original | 350 g
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    350 gr
    9,11 €/kg
    €3,19
    S1996092400010230000
  • Serveer met