Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSauté van kreeft met dragon en parfums van citrusvruchten
Delhaize logo
  • Sauté van kreeft met dragon en parfums van citrusvruchten

Sauté van kreeft met dragon en parfums van citrusvruchten

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Sauté van kreeft met dragon en parfums van citrusvruchten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout en peper van de molen
  • 100 g malse boter (voor koraalboter)
  • 2,5 cl fijne cognac
  • 1/2 dl sinaasappelsap
  • 3 dl gevogeltefond
  • 3 dl droge witte wijn
  • 100 g boter
  • 4 cl Jameson whisky
  • 500 g fijngestampte tomaten
  • 80 g fijngesneden sjalot
  • 80 g fijngesneden wortels
  • 2 levende Canadese kreeften (700 g/stuk)
  • 60 g boter (voor het kleuren)
  • gefrituurde quinoa
  • geraspte sinaasappelschil
  • 10 g takjes dragon (voor koken)
  • versneden dragonblaadjes (voor garnering)
  • stukjes ontvelde en ontpitte tomaten (voor garnering)
  • staafjes rauw preiwit
  • fijne schijfjes radijs

Begin met koken

  1. Dompel de kreeften onder in een grote pot met kokend water. Haal ze er na 2 min uit. Verwijder de scharen en de elleboogstukjes en leg ze er opnieuw 4 min in. Laat alles afkoelen in ijskoud water. Decorticeer de staarten, haal het darmkanaal eruit en snijd de kreeften in de lengte in 2. Leg het koraal opzij. Decorticeer de scharen en de elleboogstukjes. Bewaar alles koel.
  2. Decorticeer de koppen, verwijder de hersenen en de kieuwen en stamp de rest fijn. Laat lichtjes kleuren in boter. Voeg de wortels en de sjalotten toe en stoof ze. Blus met whisky en flambeer (met de dampkamp uit). Voeg de tomaten en de dragon toe en bevochtig met de witte wijn, het sinaasappelsap en de gevogeltefond. Breng aan de kook en laat 40 min trekken. Giet de saus door een fijne puntzeef.
  3. Mix de malse boter, de fijne cognac en het koraal.
  4. Breng de saus aan de kook en laat indikken tot 1/3. Vermeng met de koraalboter, kruid en voeg een beetje citroensap toe. Bind een klein beetje indien nodig.
  5. Kleur de gekruide staarten en de scharen van de kreeft lichtjes langs beide kanten in een nootje boter, zonder ze te veel te bakken.
  6. Verdeel de radijzen, het preiwit en de tomaten in een diep bord. Leg de stukjes kreeft in het midden. Giet de saus errond, voeg de versneden dragon toe en werk af met een beetje geraspte sinaasappelschil en gefrituurde quinoa.
  7. Laat de quinoa 5 minuten zwellen in gezouten, kokend water. Roer om, laat uitlekken en schep over in een fijne puntzeef. Frituur de quinoa, mét de zeef, op 180°.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Sauté van kreeft met dragon en parfums van citrusvruchten