Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSaumon mi-cuit en salsa van biet
Delhaize logo
  • Saumon mi-cuit en salsa van bietA

Saumon mi-cuit en salsa van biet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Saumon mi-cuit en salsa van bietA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 sjalot
  • 200 g rauwe rode biet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 stukken bio zalm zonder vel (120 g elk)
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 5 steeltjes bieslook
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 eetlepel koolzaadolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Bieten | Rood | Schijven
    220 gr
    3,86 €/kg
    €0,85
  • Zalm | Peper | Warmgerookte | Bio
    125 gr
    55,92 €/kg
    €6,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Schil de rauwe rode biet en snij in kleine blokjes.
    2. Maak de sjalot schoon en hak hem fijn.
    3. Fruit de sjalot in de olijfolie totdat hij glazig is.
    4. Doe daarbij de biet, zout en peper en laat nog 15 min. stoven op een zacht vuur en met deksel, waarbij je af en toe roert.
    5. Haal ondertussen de stukken zalm uit de koelkast.
    6. Hak de blaadjes van de koriander en de bladpeterselie grof.
    7. Snij de bieslook heel fijn.
    8. Als de bieten gaar zijn, neem ze dan van het vuur en laat ze lauw worden.
    9. Meng de biet, de kruiden, het limoensap en de koolzaadolie.
    10. Controleer of het goed gekruid is.
    11. Stoom de stukken zalm 7 min.
    12. Leg de stukken zalm op warme borden, giet er een beetje salsa van biet over en dien onmiddellijk op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 648; energie (kCal): 155; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 328,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Saumon mi-cuit en salsa van bietA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Bieten | Rood | Schijven
    220 gr
    3,86 €/kg
    €0,85
  • Zalm | Peper | Warmgerookte | Bio
    125 gr
    55,92 €/kg
    €6,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29