Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSashimi van gerookte zalm en salade van rode kool
Delhaize logo
  • Sashimi van gerookte zalm en salade van rode koolA

Sashimi van gerookte zalm en salade van rode kool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Hoofdgerecht
Sashimi van gerookte zalm en salade van rode koolA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 eetlepels extrazuivere sesamolie bio
  • 1 gerookt zalmhart bio (150 g per stuk)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1/4 rode kool
  • 1/2 theelepel wasabipasta
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10

  1. Snij de rode kool in fijne plakjes.
  2. Meng in een kom de wasabipasta, de extrazuivere sesamolie en de rijstazijn. Voeg wat zout toe. Giet over de rode kool, meng en laat 30 minuten marineren. Meng regelmatig.
  3. Snij het zalmhart in 14 gelijkmatige plakken. Schik ze op een schotel en bestrooi met het sesamzaad.
  4. Serveer met de salade van rode kool en met kleefrijst.

Kooktip

Je kan de rode kool vervangen door daikon, zwarte radijs of raap.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 109; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 286,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Sashimi van gerookte zalm en salade van rode koolA