Recept zoekresultatenSandwich met spinazieblauwekaasomelet en bacon
Delhaize logo
  • Sandwich met spinazieblauwekaasomelet en baconC

Sandwich met spinazieblauwekaasomelet en bacon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Sandwich met spinazieblauwekaasomelet en baconC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g flinterdunne gerookte bacon
  • 6 eieren
  • 80 g spinazieblaadjes
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 stokbrood
  • 80 g fourme d’Ambert (of andere blauwe kaas)
  • 50 g parmigiano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Klop de eieren los met de geraspte parmigiano, peper en een beetje zout (let op want de kazen zijn op zich al heel gezouten).
  2. Houd enkele jonge spinazieblaadjes apart en fruit de rest op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan met de helft van de olijfolie. Laat de spinazie slinken en verdeel er dan lange fijne plakjes blauwe kaas over. Overgiet met het eiermengsel en laat op een zacht vuurtje stollen.
  3. Bak intussen de sneetjes bacon op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de rest van de olie (voorzie indien nodig 2 bakbeurten).
  4. Snijd het stokbrood open, beleg het met stukken omelet, bacon, geroosterde pijnboompitten en jonge spinazieblaadjes.
  5. Serveer de sandwich op kamertemperatuur of wikkel hem in aluminiumpapier voor een picknick.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Sandwich met spinazieblauwekaasomelet en baconC