Recept zoekresultatenSalade van rundvlees en sperziebonen met wortelen
Delhaize logo
  • Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelenA

Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bonenkruid
  • 400 g sperziebonen
  • 500 g gebakken rosbief in sneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels mosterdvinaigrette
  • 1 hardgekookt ei
  • 200 g geraspte wortelen
  • 1 koffielepel gemalen koriander
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Gaar de sperziebonen 10 min. in kokend water, giet ze af en spoel ze goed onder koud water.
  2. Klop ondertussen 3 eetlepels citroensap met 2 snuifjes zout in een slakom. Voeg de koriander toe, het bonenkruid, de olie, de vinaigrette en de peterselie.
  3. Pel het hardgekookte ei. Hak het eiwit fijn en zet opzij. Plet het eigeel met een vork in de saus. Voeg de wortelen en de sperziebonen toe, meng goed. Schik de salade op de serveerschaal en leg er de opgerolde rosbiefsneetjes bovenop.
  4. Bestrooi met het gehakte eiwit en serveer koel met stokbrood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 368,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Salade van rundvlees en sperziebonen met wortelenA