Recept zoekresultatenSalade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten
Delhaize logo
  • Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten

Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Eindejaar
Lunch
Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 gekookte kreeften (550 g/stuk)
  • 3 eetlepels Xérèsazijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • gemengde sla naar keuze
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels geroosterde hazelnoten
  • 1/2 citroen
  • 1 kleine rode appel
  • 2 of 3 vijgen (afhankelijk van de grootte)
  • zout

Begin met koken

  1. Verwijder de kop van de kreeften, halveer de kreeften en haal het vlees uit staarten en scharen
  2. Hak de nazelnoten grof.
  3. Snij de vijgen in 4 of 6 stukken en de appel in fijne schijfjes. Leg de appelschijfjes in een kom met citroensap en water (50/50).
  4. Giet de azijn in een kleine bokaal, voeg peper, zout en de 2 oliën toe. Sluit de bokaal en schud.
  5. Verdeel alle ingrediënten over de borden: uitgelekte appel, vijgen, sla en kreeft. Bestrooi met nootjes en besprenkel met vinaigrette.
  6. Dien fris op en serveer de resterende vinaigrette apart. Geef er licht geroosterd Exosud brood bij.

Kooktip

  • Om gemakkelijk het vlees uit de schaar van een kreeft te halen: plaats de schaar vertikaal, breek met de rug van het lemmet van een groot mes in 2 en haal het vlees eruit.
  • Variant: Vervang de kreeft door langoustines.

 

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Zomer
Lunch
  • Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten