Recept zoekresultatenSalade van kikkererwten met kruiden
Delhaize logo
  • Salade van kikkererwten met kruiden
    A

Salade van kikkererwten met kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Lunch
Salade van kikkererwten met kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen
  • 2 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 5 cl extra fijne olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 480 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 snuifje gemalen piment
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

35 gr

€3,49

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kikkererwten

Delhaize

Kikkererwten

500 gr

€2,35

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€27,61

Begin met koken

  1. Pers de citroen uit. Spoel de kikkererwten met lauw water en laat ze zorgvuldig uitlekken.
  2. Klop de olijfolie, het citroensap, de helft van de komijn, de gember, de kurkuma, de piment, het geperste look, het zout en de peper goed door elkaar.
  3. Fiets de kikkererwten en de saus in een slakom. Meng het geheel zorgvuldig en voeg er de resterende komijn aan toe.
  4. Gedurende 30 min. in de koelkast laten rusten.

Kooktip

Eet dit voorgerecht met Marokkaans brood dat je in kleine driehoekjes hebt gesneden en even in de warme oven hebt geplaatst (th. 6-7 of 200°C).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 715; energie (kCal): 171; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 4,7; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 274,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 715; energie (kCal): 171; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 4,7; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 274,28
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Diner
Lunch
  • Salade van kikkererwten met kruiden
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

35 gr

€3,49

Kruiden | Gember | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Gember | Gemalen

28 gr

€3,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kikkererwten

Delhaize

Kikkererwten

500 gr

€2,35

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€27,61