• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignons

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Dieet: Gluten vrij
  • Seizoen: Winter

Dit recept versturen

Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignons
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 200 g minichampignons (voor de escabeche)
  • peper (voor de escabeche)
  • 1 cm gember (voor de escabeche)
  • 1/2 rode peper (voor de escabeche)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de escabeche)
  • 6 el olijfolie (voor de escabeche)
  • 4 el sojasaus (voor de escabeche)
  • 2 el rode wijnazijn (voor de escabeche)
  • 1 kleine rode ui (voor de escabeche)
  • 1 grote eendenborstfilet (300 g)
  • 150
  • 150 g witte shimeji (voor de escabeche)
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el agavesiroop
  • 150 g veldsla
  • 200 g sluimererwten
  • 150 g sugar snaps
Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignons
Bereiding

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Escabeche: hak de geschilde gember, de knoflook, de rode ui en de rode peper fijn. Houd apart. Borstel de champignons of wrijf ze schoon met een doek. Verwijder de steeltjes (bewaar ze voor een andere bereiding) en fruit de champignons op een hoog vuur in een braadpan, met de helft van de olijfolie. Verlaag het vuur, voeg de gehakte ingrediënten toe en fruit 2 min. Voeg dan de azijn, de sojasaus en de rest van de olie toe. Kruid eventueel lichtjes met peper. Houd apart.
  2. Verwarm de oven voor op 165°C. Verwijder de uiteinden van de sugar snaps en de sluimererwten. Dompel ze in een kleine kookpot kokend gezouten water. Giet ze na 2 min kooktijd af en laat ze 2 min in ijskoud water schrikken, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Giet de erwten af en houd ze apart.
  3. Snijd kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborst tot je een rasterpatroon hebt. Leg hem, op de velkant, in een hete braadpan en gril hem 2 à 3 min. Draai de filet om en breng hem op smaak. Smeer het vel in met de agavesiroop en schuif nog 6 min in de oven (in‑dezelfde braadpan, als het een 100% metalen exemplaar is, of in een ovenschaal). Bedek de eendenborstfilet met aluminiumpapier en laat hem 5 min rusten, met de velkant naar boven.

Tip: de escabeche is zowel warm, lauw, als koud lekker. Je kunt ze dus op voorhand klaarmaken en eventueel opwarmen. En met een overschotje, geef je een heerlijke boost aan een slaatje!

Nutritionele informatie

Energie: 368 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst