Recept zoekresultatenSalade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignons
Delhaize logo
  • Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignonsA

Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g minichampignons (voor de escabeche)
  • peper (voor de escabeche)
  • 1 cm gember (voor de escabeche)
  • 1/2 rode peper (voor de escabeche)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de escabeche)
  • 6 el olijfolie (voor de escabeche)
  • 4 el sojasaus (voor de escabeche)
  • 2 el rode wijnazijn (voor de escabeche)
  • 1 kleine rode ui (voor de escabeche)
  • 1 grote eendenborstfilet (300 g)
  • 150
  • 150 g witte shimeji (voor de escabeche)
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el agavesiroop
  • 150 g veldsla
  • 200 g sluimererwten
  • 150 g sugar snaps

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 15/10
  • Sugar Snaps
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla | Kort | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Escabeche: hak de geschilde gember, de knoflook, de rode ui en de rode peper fijn. Houd apart. Borstel de champignons of wrijf ze schoon met een doek. Verwijder de steeltjes (bewaar ze voor een andere bereiding) en fruit de champignons op een hoog vuur in een braadpan, met de helft van de olijfolie. Verlaag het vuur, voeg de gehakte ingrediënten toe en fruit 2 min. Voeg dan de azijn, de sojasaus en de rest van de olie toe. Kruid eventueel lichtjes met peper. Houd apart.
    2. Verwarm de oven voor op 165°C. Verwijder de uiteinden van de sugar snaps en de sluimererwten. Dompel ze in een kleine kookpot kokend gezouten water. Giet ze na 2 min kooktijd af en laat ze 2 min in ijskoud water schrikken, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Giet de erwten af en houd ze apart.
    3. Snijd kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborst tot je een rasterpatroon hebt. Leg hem, op de velkant, in een hete braadpan en gril hem 2 à 3 min. Draai de filet om en breng hem op smaak. Smeer het vel in met de agavesiroop en schuif nog 6 min in de oven (in‑dezelfde braadpan, als het een 100% metalen exemplaar is, of in een ovenschaal). Bedek de eendenborstfilet met aluminiumpapier en laat hem 5 min rusten, met de velkant naar boven.

    Tip: de escabeche is zowel warm, lauw, als koud lekker. Je kunt ze dus op voorhand klaarmaken en eventueel opwarmen. En met een overschotje, geef je een heerlijke boost aan een slaatje!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 487; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 446,35
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Winter
    • Salade van eendenborstfilet, duo van erwten en escabeche van champignonsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 15/10
  • Sugar Snaps
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla | Kort | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar