Recept zoekresultatenSalade met raclettekaas, walnoten en spekjes
Delhaize logo
  • Salade met raclettekaas, walnoten en spekjesB

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Salade
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g raclettekaas
  • 2 el wittewijnazijn
  • 280 g maïs (uit blik)
  • 200 g walnoten
  • 2 appelen
  • 4 stronk witloof
  • 200 g rode bieten
  • 250 g gezouten spekblokjes
  • 1 el honing
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Zet een pan op het vuur en bak de spekblokjes mooi krokant. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appelen toe samen met de walnoten. Voeg daarna de honing toe zodat de appelblokjes karameliseren. Besprenkel met de witte wijnazijn. Verwijder de korst van de kaas, snijd eveneens in blokjes en voeg toe, neem de pan van het vuur.
  2. Spoel het witloof en schik op het bord, bestrooi met de maïs en de rode bietblokjes. Schik daarna het appel-spek mengsel op het bord en serveer warm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 917; energie (kCal): 221; vetten (g): 16,3; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 873,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade met raclettekaas, walnoten en spekjesB