Recept zoekresultatenSalade met geitenkaas, perziken en spekblokjes
Delhaize logo
  • Salade met geitenkaas, perziken en spekblokjesC

Salade met geitenkaas, perziken en spekblokjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Salade
Salade met geitenkaas, perziken en spekblokjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 1 eetlepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 4 perziken
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 250 g verse geitenkaas (rolletje of dikke schijven)
  • 4 x een handvol gemengde sla naar keuze

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosterd | Oude wijze
    380 gr
    8,66 €/kg
    €3,29
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Geitenkaas
    150 gr
    14,60 €/kg
    €2,19
  • Begin met koken

    1. Doe azijn, zout en honing in een kommetje, meng met de klopper, voeg dan mosterd, peper en olie toe. Meng goed.
    2. Verdeel sla en kaas over 4 borden.
    3. Bak het spek in een antikleefpan zonder vetstof. Begin op laag vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
    4. Pel ondertussen de perziken en snij ze in blokjes.
    5. Laat de spekblokjes uitlekken en verdeel ze over de borden. Giet het vet uit de pan weg, maak de pan niet schoon. Doe er de perzikblokjes in en bak ze 30 sec. op hoog vuur.
    6. Verdeel ze ook over de borden en serveer meteen. Geef er de vinaigrette apart bij.
    7. Dien op met knapperig brood.

    Kooktip

    Perziken schillen gaat gemakkelijk, wanneer je een lichte, kruisvormige snede in de schil maakt en ze dan 30 sec. in kokend water onderdompelt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 820; energie (kCal): 198; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 643,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Kerst
    Lunch
    Zomer
    Salade
    • Salade met geitenkaas, perziken en spekblokjesC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosterd | Oude wijze
    380 gr
    8,66 €/kg
    €3,29
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Geitenkaas
    150 gr
    14,60 €/kg
    €2,19