Recept zoekresultatenSalade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Delhaize logo
 • Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalotC

Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalotC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 200 g ganzenlever Delhaize
 • 250 g aardbeien
 • 100 g jonge sla met rucola
 • 1 kleine sjalot
 • 8 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
 • 1/2 koffielepel mosterd op oude wijze
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

 1. Giet de azijn in een glazen potje, strooi er wat zout en peper bij. Voeg er de mosterd op oude wijze, de olie en de fijngesnipperde sjalot aan toe. Sluit af en schud.
 2. Snijd de aardbeien in vieren en de ganzenlever in kleine dobbelsteentjes.
 3. Schud de jonge slablaadjes in een slakom, giet er wat vinaigrette over en meng. Strooi er de aardbeien en de blokjes ganzenlever over en besprenkel met nog een beetje vinaigrette.
 4. Serveer meteen, met geroosterd brood erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1159; energie (kCal): 281; vetten (g): 27,7; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 3,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 489,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalotC