Recept zoekresultatenSalade met Beaufort en gekonfijte sinaasappel
Delhaize logo
  • Salade met Beaufort en gekonfijte sinaasappelC

Salade met Beaufort en gekonfijte sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Salade met Beaufort en gekonfijte sinaasappelC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 radijzen
  • 125 g veldsla
  • peper
  • zout
  • 2 sinaasappelen
  • 4 el honing
  • 1 el ciderazijn
  • 250 g Beaufort d’Alpage
  • 100 g focaccia bio
  • 1 dl Campari

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur de focaccia in stukjes, leg ze in een ovenschaal en bak ze 10 min. tot knapperige croutons.
  2. Schil de sinaasappelen, snijd ze in 2 en leg ze in een steelpannetje. Voeg er de Campari en de honing bij. Laat op een zacht vuurtje en zonder deksel inkoken. Haal de sinaasappelen eruit, laat afkoelen en snijd in fijne partjes. Kook de saus verder in met de ciderazijn tot je een stroop hebt. Laat afkoelen. 
  3. Snijd de radijzen met behulp van een mandoline in fijne sneetjes en leg ze in ijswater zodat ze mooi krokant blijven.
  4. Stel de salade samen: verbrokkel de kaas over de veldsla en meng samen met de sneetjes radijs, de croutons en de gekonfijte sinaasappelpartjes. Bedruppel met de stroop en werk af met peper en zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 866; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 10,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 506,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Voorgerecht
  • Salade met Beaufort en gekonfijte sinaasappelC