Recept zoekresultatenRussisch ei met groentenmacédoine
Delhaize logo
  • Russisch ei met groentenmacédoineA

Russisch ei met groentenmacédoine

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Party,Kerst
Voorgerecht
Russisch ei met groentenmacédoineA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 krop sla
  • 8 hardgekookte eieren (doormidden gesneden)
  • 200 g worteltjes (in brunoise en gaargekookt)
  • 1/4 fijngesneden ui
  • 4 gekookte aardappelen (in kleine blokjes gesneden)
  • 200 g erwtjes (gaargekookt of uit blik)
  • 3 tomaten in plakjes gesneden
  • 2 augurken (zoetzuur, in kleine plakjes gesneden)
  • 45 ml slagroom
  • 2 takjes peterselie (fijn gesnipperd)
  • 2 zure haringen (in reepjes gesneden)
  • 5 eetlepels mayonaise

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Eieren | Verschillende  grootte | Omega-3
    10 st
    0,26 €/st
    €2,64
  • Brunoise | Wortelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Begin met koken

    1. Doe de  groenten, de aardappelblokjes, de ui en 3/5 van de hoeveelheid mayonaise in een kom en roer voorzichtig door elkaar. Even proeven en naar smaak zout en peper toevoegen.
    2. Leg de gewassen sla op een grote schaal, schep de inhoud van de kom op deze sla en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Leg er de eieren op met de bolle kant naar boven.
    3. Maak een sausje van de slagroom en 2/5 van de hoeveelheid mayonaise en giet over de halve eieren. Beetje dik zodat het goed blijft liggen op de ronde kant van de eieren.
    4. Maak nu je salade af met plakjes tomaat, augurk, peterselie en de haring.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 101; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 436,32
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Party,Kerst
    Lunch,Diner
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Russisch ei met groentenmacédoineA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Eieren | Verschillende  grootte | Omega-3
    10 st
    0,26 €/st
    €2,64
  • Brunoise | Wortelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81