Recept zoekresultatenRundsbrochette met gemarineerde rode biet, bonen en feta
Delhaize logo
  • Rundsbrochette met gemarineerde rode biet, bonen en fetaA

Rundsbrochette met gemarineerde rode biet, bonen en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Barbecue
Hoofdgerecht
Rundsbrochette met gemarineerde rode biet, bonen en fetaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 rundsbrochetten
  • 200 g gekookte rode bieten
  • 250 g fijne groene boontjes, diepvries
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 200 g feta
  • 4 eetlepels olie
  • 1/2 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Kook de boontjes beetgaar in kokend gezouten water, dompel ze daarna onder in ijswater.
  2. Schil de rode biet en snij hem in fijne plakjes. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met olie en azijn.
  3. Verbrokkel de feta en strooi over de boontjes.
  4. Bak tegelijkertijd de brochettes op de barbecue of in een beetje olie. Voeg een klontje boter toe en kruid daarna met peper en zout.

Kooktip

Gebruik een mandoline om de biet in fijne plakjes te snijden. Wees voorzichtig met dit keukengerei.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 483; energie (kCal): 115; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 327,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Rundsbrochette met gemarineerde rode biet, bonen en fetaA