Recept zoekresultatenRunderfilet met shiitakes en whisky
Delhaize logo
  • Runderfilet met shiitakes en whisky

Runderfilet met shiitakes en whisky

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag,Vaderdag
Sauzen en specerijen
Runderfilet met shiitakes en whisky

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 8 cl whisky
  • 30 cl verse room
  • olijfolie
  • 4 rundfilets
  • 200 g shiitakes
  • 1 sjalot
  • 100 g jonge spinaziescheuten

Begin met koken

  1. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
  3. Snij de shiitakes en de sjalot(ten) fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min. de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
  4. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
  5. Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
  6. Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.

Kooktip

  • Voor een dikkere saus kan je wat express bindmiddel toevoegen.
  • Prik niet in het vlees tijdens het braden, want dan vloeien de vleessappen weg.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag,Vaderdag
Diner
Winter
Sauzen en specerijen
  • Runderfilet met shiitakes en whisky