Rosbief met peper en mosterdroomsaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 6 Porties
- 5 cl cognac
- 25 cl lightroom (18% v.g.)
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,2 kg rosbief
- 3 eetlepels steakpeper
- zout
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op th. 6/7 - 200°C.
- Doe de peper in een bord. Smeer het vlees in met olijfolie en rol het door de peper zodat het volledig bedekt is. Bak het dan aan alle kanten goudbruin in een antikleefpan op vrij hoog vuur. Leg het vlees in een braadslede en bak het 20 tot 25 min. in de oven.
- Giet de cognac in de pan, roer de aanbaksels los en laat tot op de helft Inkoken. Voeg de room en de mosterd toe, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
- Leg de gebakken rosbief op een plank en laat 5 min. rusten. Doe ondertussen 3 eetlepels water in de braadslede, roer de aanbaksels los en voeg toe aan de saus, laat de saus op zacht vuur sudderen.
- Snij de rosbief in plakjes, voeg de vrijgekomen vleessappen toe aan de saus. Serveer goed warm.
Kooktip
Neem het vlees minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast, zodat je het perfect kan bakken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 557; energie (kCal): 133; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 17,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 351,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht