Recept zoekresultatenRosbief met krieltjes en gegrilde groenten
Delhaize logo
  • Rosbief met krieltjes en gegrilde groentenA

Rosbief met krieltjes en gegrilde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Rosbief met krieltjes en gegrilde groentenA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 biorosbief van 1,5 kg
  • 500 g biowortelen
  • 1 bio bloemkool
  • 3 ronde biocourgettes
  • 1 kg biokrieltjes
  • 6 eetlepels bio olijfolie
  • 50 g boter bio
  • 4 takjes biotijm
  • 4 takjes biorozemarijn
  • 1 el bio Provençaalse kruiden
  • fleur de sel
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen | Bio
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Courgette | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Bio
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Haal de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe de hele krieltjes in een ovenschaal, meng ze met de helft van de olijfolie, peper, fleur de sel en de Provençaalse kruiden. Schuif 45 min. in de oven.
    3. Snijd de wortelen en snijd ze in dikke schuine plakjes. Ontpit de courgettes en snijd ze in staafjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Dompel alle groenten in een grote kookpot kokend gezouten water en reken 5 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
    4. Bak de rosbief rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper, zout en voeg 2 takjes tijm toe. Leg de rosbief in een heel grote ovenschaal. Meng de uitgelekte groenten met de rest van de olijfolie, de rozemarijn, de rest van de tijm, peper en zout. Schik ze rond de rosbief.
    5. Zet de ovenschaal met de krieltjes in het onderste deel van de oven (die zijn intussen al 20 min. aan het bakken) en schuif de schaal met het vlees en de groenten in het bovenste deel. Reken 20 à 25 min. kooktijd.
    6. Bedek de rosbief met aluminiumfolie, laat hem 5 min. rusten en snijd hem dan pas in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de gegrilde groenten.

    Tip: Als je de rosbief 1 u. op voorhand uit de koelkast haalt en hem eerst rondom goudbruin in een braadpan bakt, mag je 15 min. kooktijd (op 180°C) per kg rekenen om het vlees saignant te bakken. Andere methode: schuif de rosbief 1 u. in de oven op 60°C en bak hem dan goudbruin in een braadpan.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 463 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten: 27 g - Vezels: 7 g - Eiwitten: 46 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Rosbief met krieltjes en gegrilde groentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen | Bio
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Courgette | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Bio
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65