Recept zoekresultatenRoodbaarsfilet en caponata “à la minute” met sinaasappel
Delhaize logo
  • Roodbaarsfilet en caponata “à la minute” met sinaasappel

Roodbaarsfilet en caponata “à la minute” met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Roodbaarsfilet en caponata “à la minute” met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g roodbaarshaasje (of filets)
  • 2 0
  • 220 g gegrilde gele en rode paprika’s in olie
  • 125 g olijven, Culinaire mix
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 1 bord bloem
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Laat de paprika’s goed uitlekken, maar vang de olie op. Doe 2 eetlepels van deze olie in een grote braadpan. Bak er de in kleine blokjes gesneden aubergines in op middelhoog vuur.
  2. Kruid ondertussen de bloem met peper en zout. Wentel er de stukken vis in, schud er het teveel aan bloem af. Zet opzij.
  3. Doe de schijfjes olijven in een grote kom. Voeg de uitgelekte en in kleine stukjes gesneden paprika’s toe en de koriander. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in kleine blokjes. Doe ze bij in de kom, evenals de gare aubergines en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de resterende olie in dezelfde braadpan en bak er de vis aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur.
  5. Dien goed warm op met de caponata en stukjes citroen. Serveer met taboulé of stokbrood.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Roodbaarsfilet en caponata “à la minute” met sinaasappel