Recept zoekresultatenRoodbaars met chermoula
Delhaize logo
  • Roodbaars met chermoulaA

Roodbaars met chermoula

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Roodbaars met chermoulaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn
  • 4 tomaten
  • 600 g roodbaarsfilets
  • peper
  • 10 stukken ontpitte groene olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen pikante paprika
  • 1 ui

Begin met koken

  1. Neem een lange schotel en meng er de olijfolie in met het citroensap, de geperste knoflooktenen, de fijngesnipperde ui, de paprika, de komijn, peper en zout. Wikkel de visfilets in deze bereiding, dek af en laat 2 u. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Bestrooi de bodem van een ovenschotel met de fijngehakte peterselie. Laat de visfilets uitlekken en leg ze in de schotel. Bedek ze met de in dikke schijven gesneden tomaten. Kruid met peper en zout, overgiet met de marinade.
  4. Bak 15 min. in de oven, voeg dan de in ringetjes gesneden olijven toe en de fijngehakte koriander. Bak nog 5 min.
  5. Dien warm op met brood of couscous.

Kooktip

Je kan de roodbaars vervangen door zeewolf of pangasius.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 356; energie (kCal): 85; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 327,93
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Roodbaars met chermoulaA