Recept zoekresultatenRoodbaars in piperade
Delhaize logo
  • Roodbaars in piperadeA

Roodbaars in piperade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Roodbaars in piperadeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 dikke tomaten
  • peper
  • 3 paprika’s: 1 rode, 1 gele, 1 groene
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • gemalen pili-pili
  • gedroogde oregano en rozemarijn
  • 1 grote ui
  • 600 roodbaarsfilets

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paprikamix
    500 gr
    4,40 €/kg
    €2,20
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Begin met koken

    1. Fruit de fijngesneden ui en paprika’s in 3 eetlepels olie in een sauteerpan op zacht vuur. Dek af en laat zacht stoven.
    2. Pel ondertussen de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote blokjes en doe ze bij de paprika’s, evenals het geperste knoflookteentje, de oregano, de rozemarijen en de pili-pili. Kruid met peper en zout en laat nog 10 min. met deksel stoven op heel zacht vuur. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Smeer 4 individuele ovenschotels in met een beetje olie. Leg er de visfilets in, kruid met peper en zout. Bedek ze met de piperade, verdeel er de in ringetjes gesneden olijven over en bak 15 min. in de oven.
    4. Serveer warm met een aardappelpuree met olijfolie of gewoon met lekker vers brood.

    Kooktip

    Wanneer de tomaten veel water vrijgeven, laat de saus dan de laatste 5 min. zonder deksel stoven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 322; energie (kCal): 77; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 323,48
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Roodbaars in piperadeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paprikamix
    500 gr
    4,40 €/kg
    €2,20
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05