Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:40
    D
  • Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto

Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Lunch
Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met portoD

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 200 g kippenlevers
  • fijn zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 30 g gepelde en geroosterde hazelnoten
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 1 dl porto
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • Fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Fruit de fijngehakte sjalot(ten) 2 minuten in een pan met 2/5 van de warme boter. Voeg de schoongemaakte kippenlevers toe en bak 5 minuten op een heet vuur. Doe de speculaaskruiden en porto erbij. Breng op smaak met zout en laat nog 3 minuten stoven. Haal van het vuur.
  2. Mix de kippenlevers met het bakvocht en de overige boter. Verdeel de mousse over glaasjes en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en haal de bakplaat eruit. Snij het kruimeldeeg in de vorm van boombladeren en laat ze op hun bakpapier liggen. Prik er een paar keer in en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met fleur de sel. Schuif ze met het bakpapier op de bakplaat en bak 10 minuten.
  4. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de levermousse. Serveer met de bladcrackers. Versier eventueel nog met een blad rood witloof.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1107; energie (kCal): 267; vetten (g): 20,5; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 580,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -04:40
    D
  • Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto