Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRomige tomaat-basilicumpasta
Delhaize logo
  • Romige tomaat-basilicumpastaA

Romige tomaat-basilicumpasta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Romige tomaat-basilicumpastaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 grote tomaten
  • 2,5 theelepels zwarte peper
  • 5 eetlepels rode wijn
  • 2 theelepels zout
  • 500 g spaghetti
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 ml water
  • 6 teentjes look, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 g cashewnoten
  • 2 grote handen basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Trostomaat | Bio
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd: 30 min.

    1. Breng een grote pot met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd het hart uit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Mix de tomaten fijn, samen met de cashewnoten, tomatenconcentraat en wat water.
    2. Kook nu de spaghetti.
    3. Verhit in een bakpan op een laag vuurtje de olijfolie, bak hierin de knoflook lichtjes aan (lichtgeel, niet bruinig!) en giet de fijngemixte tomatensaus in de pan. Zet het vuur hoger en laat de saus 4-5 min. zachtjes sudderen. Roer nu de wijn onder de saus. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Giet de pasta af en roer ze onder de tomatensaus in de bakpan, samen met de verse basilicum. Breng nog een laatste maal op smaak met zwarte peper en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 551; energie (kCal): 131; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 780,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Zomer
    Pasta
    • Romige tomaat-basilicumpastaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Trostomaat | Bio
    500 gr
    8,98 €/kg
    €4,49
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59